22 Σεπ 2012

Απόπειρα αυτοκτονίας του Χρήστου Ζαχόπουλου






Απόπειρα αυτοκτονίας επιχείρησε σήμερα ο γγ.Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, ο οποίος νοσηλεύεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.Ο ισχυρός άντρας του Υπουργείου Πολιτισμού , καθήγητης Μέσης Εκπαίδευσης από την Θεσαλλονίκη και συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή από παλιά και από το 2004 στο εν λόγω Υπουργείο παραίτήθηκε από την θέση του επι υπουργείας Λιάπη ανεπισήμως είτε λόγω άρνησης του Υπουργού να εκχωρήσει όλες τις αρμοδιότητες που αφορούν την Αρχαιολογία στο γενικό του γραμματέα, όπως είχε συμβεί στην προηγούμενη τριετία είτε λόγω υγείας κατά τον ίδιο.Ωστόσο έντονες είναι οι πληροφορίες ότι ο Ζαχόπουλος ήταν θύμα εκβιασμού από γυναίκα υπάλληλο του Υπουργείου που είχε κασέτα στην κατοχή της με αποδείξεις για παράνομες οικονομικές συναλλάγες του ιδίου.
Η προσπάθεια να κλείσουν τα μέτωπα διαφθοράς κρατικών λειτουργών πρίν πλέον ανοίξουν στην ΝΔ και την κυβέρνηση αυτή τη φορά οδήγησε έναν άνθρωπο σε αυτήν την απεγνωσμένη πράξη.Τα σχόλια περιττεύουν αυτή τι στιγμή αλλά η συχνότητα των φαινομένων παρακμής πλέον της Ελληνικής πολιτείας είναι αξιομνημόνευτη την τελευταία διετία.


Η δραματική αυτή εξέλιξη επισκίασε σχεδόν ολοκληρωτικά τη διαδικασία ψήφισης του νέου προϋπολογισμού στη βουλή, τουλάχιστον σε επίπεδο παρασκηνιακών συζητήσεων. Στο χώρο των βουλευτών της ΝΔ ήταν διάχυτη η αμηχανία αλλά και η αγωνία για τις τυχόν πολιτικές παρενέργειες της υπόθεσης αυτής, η οποία, λόγω της εξαιρετικά ευαίσθητης φύσης της, μοιραία προκαλεί πλήθος ερωτηματικών.
ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ
Ακριβώς λόγω του μυστηρίου αυτού, χθες το βράδυ υπήρξε ένα πραγματικό όργιο φημών σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν τον κ. Ζαχόπουλο στην απονενοημένη, όπως τη χαρακτήρισε και επισήμως η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της, πράξη του αυτή.
Φήμες που ομιλούσαν είτε περί απειλών για αποκάλυψη προσωπικής υπόθεσης, η οποία θα τον έφερνε σε δύσκολη θέση στην οικογενειακή του ζωή, είτε περί απειλών για αποκάλυψη προσωπικής υπόθεσης, η οποία, ωστόσο, έχει και οικονομική διάσταση. Χωρίς τίποτα να επιβεβαιώνεται ή να διαψεύδεται επισήμως, πληροφορίες έφεραν τον κ. Ζαχόπουλο να έχει παραδώσει τη Δευτέρα το απόγευμα την παραίτησή του στον υπουργό Πολιτισμού Μιχ. Λιάπη, κατόπιν άνωθεν εντολής. Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, τις προηγούμενες ημέρες είχαν φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου πληροφορίες περί επικείμενων αποκαλύψεων που αφορούσαν είτε την προσωπική ζωή του κ. Ζαχόπουλου είτε τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών πόρων του υπουργείου Πολιτισμού.
Κατά άλλες πηγές, ο κ. Λιάπης ζήτησε να πληροφορηθεί για λεκτικό επεισόδιο που φέρεται να είχε με συνεργάτιδά του προ ημερών ο κ. Ζαχόπουλος στο γραφείο του στο υπουργείο. Η εκδοχή αυτή ενισχύεται και από ασφαλείς πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η αστυνομία ερευνά καταγγελίες περί γυναίκας συνεργάτιδας του πρώην γραμματέα, η οποία τις προηγούμενες ημέρες περιφερόταν σε τηλεοπτικά κανάλια, προσπαθώντας να παραχωρήσει- έναντι αδρής αμοιβής- βιντεοταινία, η οποία θα έφερνε σε δύσκολη θέση τον κ. Ζαχόπουλο.
Ο ίδιος ο υπουργός Πολιτισμού διαψεύδει με κατηγορηματικότητα την παραπάνω πληροφορία -όπως και εκείνη που έφερε τον κ. Λιάπη να έχει δώσει ο ίδιος στον πρωθυπουργό φάκελο με επιβαρυντικά για τον κ. Ζαχόπουλο στοιχεία -και επιμένει ότι στη συνάντηση που είχε με τον πρώην γραμματέα του υπουργείου το απόγευμα της Δευτέρας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, του ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί για λόγους υγείας.
Πάντα κατά τον κ. Λιάπη, ο υπουργός Πολιτισμού προσπάθησε να μεταπείσει τον κ. Ζαχόπουλο, αλλά ο ίδιος του τόνισε ότι το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει είναι οξύ. Και ο υπουργός Πολιτισμού, ωστόσο, αναγνωρίζει εκ των υστέρων ότι είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ένας άνθρωπος οδηγείται σε βουτιά στο κενό μόνο για λόγους υγείας.
Επισήμως, η κυβέρνηση περιορίστηκε χθες να εκφράσει την ευχή να κερδίσει ο κ. Ζαχόπουλος τη μάχη για τη ζωή και να δοθούν απαντήσεις μέσω της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόπειρα αυτοκτονίας. Κυβερνητικά στελέχη, μάλιστα, επικαλούνταν τη γραπτή δήλωση του κ. Ζαχόπουλου, σύμφωνα με την οποία οδηγήθηκε στην παραίτηση για λόγους υγείας. Δυσκολεύονταν, ωστόσο, να εξηγήσουν για ποιο λόγο οδηγήθηκε στο απονενοημένο βήμα.
Οι περισσότεροι στο κυβερνητικό στρατόπεδο προβλέπουν ότι η υπόθεση αυτή θα παραμείνει επί μακρόν στην επικαιρότητα, αφού ο κ. Ζαχόπουλος αποτελεί προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού και είναι γνωστή η πολύ στενή προσωπική σχέση που διατηρούσε με τον κ. Καραμανλή από το παρελθόν. 


Απόπειρα αυτοκτονίας Νικολουτσόπουλου στη φυλακή

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε σήμερα το πρωί ο προφυλακισμένος στoν Κορυδαλλό εργατολόγος/δικηγόρος Χρήστος Νικολουτσόπουλος που εμπλέκεται στη υπόθεση Ζαχόπουλου και Θέμου Αναστασιάδη.
Υπενθυμίζεται ότι ο Νικολουτσόπουλος είχε νοσηλευτεί, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με το DVD και τον "κομιστή", για ικανό διάστημα στο Αιγινήτειο ως πάσχων από "αυτοκτονικό ιδεασμό".
Ο εργατολόγος, που τώρα νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο των Φυλακών προσπάθησε να θέσει τέλος στη ζωή του με το καλώδιο της τηλεόρασης που έχει στο κελί του. Στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που τον πρόλαβαν ο Νικολουτσόπουλος φέρεται να είπε ότι αφορμή της απόπειρας είναι η απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης που είχε καταθέσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου